Patriesja’s skeere tijden |1

Wat mij enorm is opgevallen in de tijd dat ik nu op mijzelf woon is dat mijn uitgave patroon en inkomsten patroon niet op één lijn liggen. Ik spendeer graag geld aan van alles en nog wat. Nu ik voor mijzelf écht moet zorgen en dus grote mensen dingen moet halen like wasmiddel en boodschappen merk ik dat ik nog steeds iets te makkelijk met geld strooi, maar daar komt verandering in!

 

Ik wil mijn budget voor eten en andere levensmiddelen gaan verlagen, naar een 20 euro per week, voor nu althans. Het liefst ga ik gelijk hardcore, maar ik ben bang dat ik het dan niet trek. Dus nu nog 20 euro voor boodschappen. wasmiddel en toiletpapier endergelijke. Persoonlijk lijkt 20 euro mij nog best veel voor 1 persoon een week, maar helaas is glutenvrij eten niet al te goedkoop, dus ik hoop dat dat gaat lukken en aangezien ik dit deel op mijn stukje van het internet heb ik een mooi overzicht. Zo zal ik elke woensdag gaan proberen een update te geven met hoe het is gegaan en zal ik ELK  bonnetje bewaren ( ik ben nu al een beetje bang voor een propvolle portemonnee ).  Dit nieuwe mooie idee gaat dan Patriesja’s skeere tijden heten!

Verder wil ik ook eens niet belachelijk veel shit kopen, als in ik koop tandpasta terwijl ik nog 1200 pakjes heb liggen.  Reinigingsmelk in de aanbieding ? Oh joh, ik had nog maar 8 flessen liggen. Ik wil eindelijk eens door mijn voorraad heen in plaats van maar blijven kopen, misschien kan je me wel koopziek noemen, maar hopelijk veranderd dit allemaal door mijn eigen challenge.

Natuurlijk heb ik ook maandelijkse kosten, zoals huur, collegegeld, zorg, telefoon en een sportpas. Helaas kan ik daar weinig aan veranderen, al heb ik wel bewust een ander zorgpakket genomen zodat ik minder geld kwijt zou zijn.

 

Nou goed, jullie zijn nu bekend met mijn eigen skere challenge en de eerste update zal volgende week zijn !

 

Liefs

Patricia

 

Alle afbeeldingen komen van Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *