Gezonder, fitter en gelukkiger

Iets wat ik veel roep en weinig doe is gezonder leven. Iets wat mij altijd niet heel erg motiveerde was dat er altijd slecht eten in huis was, omdat ik nog bij mijn moeder woonde. Nu woon ik op mezelf, haal en maak ik mijn eigen eten en heb ik het dus in eigen handen om gezonder te leven. Zo probeer ik dat ook al de afgelopen maanden.

Ik wil gezonder worden, fitter en gelukkiger. Het is niet dat ik ongelukkig ben met hoe ik nou ben, maar ik denk dat ik gelukkiger ben als ik wat kilo’s kwijt zou zijn en wat gezonder zou eten.  Het enige is dat je dan ook nog je leven om moet gooien. Zo heb ik echt een verslaving aan energiedrank en chips, totaal niet gezond maar ik hou het wel lekker in mijn leven. Ik dacht, ik kan wel al het slechte eten uit mijn leven gooien maar ik ben ook nog gewoon een mens, ik heb ook cravings.

Dus als ik die twee dingen niet uit mijn leven wil bannen, hoe ga je dan toch gezonder eten ? Simpel weg door het minder te eten. Je hebt niet elke dag chips en energiedrank nodig.  Maar af en toe, why not ? Daarbij probeer ik veel fruit en groenten te eten, iets wat ik ook niet ontzettend veel deed.

Ik ben van ontzettend veel snacken naar regelmatig eten en ook nog eens gezond, alleen daardoor voel ik mij al beter.

Daarbji sporten, dat is altijd zo’n leuk ding bij mij. Altijd als ik een poging doe ging mijn Ikea lichaam* weer stuk. Ik ging op mijzelf wonen, was duur zat dus ik wachtte met een sport abonnement en ging skeeleren vervolgens, na een week kilometers skeeleren ging  ik vol op mijn bek en natuurlijk hield ik daar weer wat aan over. Nu sinds een klein maandje heb ik wél een abonnement bij de sportschool en fitness ik regelmatig, nog niet zoveel als ik zou willen, maar dat komt nog wel.

Verder loop ik tegenwoordig ook een stuk meer, ik loop voor school en ik loop om mijn boodschappen te halen bijvoorbeeld. Ik kom denk ik 5 van de 7 dagen per week wel aan mijn 30 minuten bewegen die je moet en ook daardoor voel ik mij goed ( ook al zeur ik altijd over spierpijn, dat is echt kut).

Ik doe dit om gezonder te worden, fitter en gelukkiger. Dat allemaal is zeker aan het groeien, ik word gezonder,gelukkiger en fitter, maar ik blijf een mens en dat ben je niet na een nacht slapen. Het is een traject die ik leuk vind om te volgen en die ik ook zeker blijf updaten hier op mijn blog. Het voelt zo goed om weer te bloggen!

 

** Ikea kastje uitleg : zoveel chronische mankementjes dat ik net zo’n Ikea kast ben dat uit elkaar valt omdat er schroeven missen.

 

 

Liefs

Patricia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *