Het grote mensen leven | april 2017

Toen ik in februari dit jaar mijn laatste examen haalde was ik dolblij, EINDELIJK weg van school, een halfjaar alleen maar werken en niets meer dan dat. Een halfjaar géén huiswerk, stomme klasgenoten of iets. Nu zitten we in midden april en kan ik niet wachten tot augustus, eindelijk weer het studenten leven.

Begrijp mij echt niet verkeerd, ik heb ontzettend leuk werk, een fantastisch team en ik ga echt met plezier naar mijn werk. Maar die switch van een studentenleven naar een ”volwassen werk leven” is best pittig. Ik heb ontzettend vaak gezeurd terwijl ik studeerde, want de docenten zeuren te veel, je hebt te veel huiswerk en je dagen zijn echt te lang oh en niet te vergeten, je hebt weinig pauze.

Nu ben ik dus al eventjes aan de slag bij de drogist en ik merk toch wel dat ik nog niet toe ben aan dat grote mensen werk leven. Ik krijg bijna het idee dat ik in een sleur terecht kom, ik werk +- 3 dagen in de week, van 9 tot 5 ( ik snap dat ik dan nog makkelijk praten heb!). Maar, na het werk heb ik echt geen energie meer om te gaan sporten, of te gaan bloggen, of nog sociaal te zijn ( behalve het sociale met mijn collega’s of klanten). Dus dat prop je maar in die andere +- 4 dagen in de week. Eigenlijk leef je een beetje in een automatische pilot en als ik iets lastig vind is dat leven op automatische piloot. Want ik heb gewoon constante uitdaging nodig, wat je op school wel krijgt, want als het goed is leer je altijd wel iets nieuws..

Daarnaast, is het financieel ook echt wel pittiger. Je merkt nu hoeveel uren je moet maken om een beetje ok te kunnen leven en geloof me, dat zijn aardig wat uren. Ik red het echt nog maar net aan met het aantal uur dat ik maak, maar stufi was wel echt wat fijner.. Daar hoefde je ”niks” voor te doen, dat kreeg je standaard de 24e van de maand , zelfs als je de helft van de tijd je lessen skipt.

Om wel positief te zijn over het grote mensen leven, ik hou ervan om thuis te komen en niks meer te hoeven doen, geen huiswerk meer, geen vervelende klasgenoten die appen of ik een opdracht kan doorsturen vrij = vrij. Daarnaast geeft mijn werk me wel voldoening, heb ik een ontzettend leuk, lief en gezellig team waar ik mee werk en is het werk wel echt leuk.

Toch, ben ik wel opgelucht dat ik weet dat ik maar tot augustus / September zoveel hoef te werken, dat ik daarna gewoon weer het studenten leven heb.. Maar in die tussentijd, ga ik gewoon nog mijn ding doen bij de drogist <3

 

 

 

Liefs,

Patricia

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *